Allsvenskan rond 6: Malmö AS II – SK Mumien 2-6

Det blev en stabil 6-2-seger borta mot Malmö AS II när vi för första gången i år ställdes mot ett lägre rankat lag. Detta trots att ett par av våra spelare (inklusive undertecknad) stod för riktiga bottennapp.

På toppbordet spelade Sverrir ett stabilt parti där han tidigt fick initativet. Han valde att byta ner till ett likfärgat löparslutspel som såg mycket lovande ut. Det visade sig vara en korrekt bedömning då motståndaren inte kunde hålla ihop alla svagheterna och det dröjde inte länge innan segern var i hamn.

Jag spelade på bord 2 och stod för ett ordentligt plattparti. Från en helt okej öppning tyckte jag att jag fick upp en lovande ställning. Istället för att gå in i en logisk dragföljd valde jag en mer konstlad variant som kostade ett par kritiska bönder. Därefter var det spel mot ett mål, dessvärre mitt mål, och förlusten kom strax därefter. Bra spelat av min motståndare som var den klart bättre spelaren i partiet.

Roger spelade för ovanlighetens skull vit på bord 3. Han visade sig från sin bästa angreppssida och fick upp en klart bättre ställning. När motståndaren inte valde det bästa försvaret gick det snabbt utför och vi kunde skriva in ytterligare en seger.

På bord 4 tog Johannes tidigt initiativet i en Sicilianare. I efteranalysen var vi lite konfunderade över vits manövrar men i partiet visade Johannes inga tveksamheter utan tog kraftigt hand om hela brädet. När alla svarts pjäser siktade in sig mot vits kung stod det klart att det inte fanns något försvar och därmed tog Johannes sin femte vinst i år.

Carl spelade på bord 5 och även han ställdes mot en motståndare som spelade lite för kreativt. Vår spelare tog rutinerat över all terräng som erbjöds och som vanligt när man står lite trångt så finns det taktiska nackdelar. Den kombinationen missade inte Calle och då hade vit fått nog.

På bord 6 spelade Kalle ett mindre lyckat parti. Han kom tidigt snett på det och motståndaren fick ordentlig press längs den långa diagonalen ner mot vår spelares kungsställning. Pressad av matthotet valde Kalle att avveckla till ett slutspel med kvalitet ner. Men dessvärre fick vit även en fribonde och då var partiet i praktiken omöjligt att hålla.

Patrik spelade som vanligt ett imponerande parti på bord 7. Denna gång fick han tidigt initiativet som vit och tryckte effektivt ner sin motståndare med hjälp av de tunga pjäserna.

På bord 8 fick Carl Martin en lovande ställning ur öppningen. Partiet blev komplicerat och det fanns flera chanser för Malmöspelaren att kombinera till sig både bonde och pjäs. Som tur var för vår spelare missade han sina chanser och istället uppstod ett slutspel där Calle hade de bästa chanserna med sitt löparpar. Vi hade ställt in oss på ett långt manövrerande när motståndaren plötsligt missade att en springare stod i slag. Därmed kom slutet betydligt snabbare än väntat. Men trots fadäsen i slutet var det en välförtjänst vinst för Calle och även lite retroaktiv belöning för tidigare partier under säsongen.

Efter matchen var vunnen följde vi slutet av En Passants match. Dessvärre för vår del lyckades Svedalalaget ta hem segern och behåller därmed serieledningen. Det ska mycket till om vi ska lyckas gå om dem i slutronden men så länge det är teoretiskt möjligt går vi förstås för serieseger. Oavsett vilket har vi gjort en bra säsong och räknar med att avsluta på topp mot Kristianstad SS den 17 mars.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.