Mumiens mästerskap i matchspel

Tyvärr blev Mumiens mästerskap i matchspel aldrig färdigspelad på grund av tidsbrist hos deltagarna. Förhoppningsvis kommer turneringen att få en reinkarnation vid ett senare tillfälle. Om det finns intresse för denna spelform så hör gärna av er!

SK Mumien hälsar medlemmar varmt välkomna till det första mästerskapet i matchspel! Ta chansen att uppleva spänningen och glädjen av matchspel även om du inte deltar i vm-cykeln! Turneringen spelas i cupform (final, semi-final, etc.)

Ställning

Semifinal #1

Spelare Elo
Hcp
#1
#2
#3 #4 #5 #6 #7 #8 Tot
Jonas Martinsson 1874 ½ ½ ½ 0 0 0 0
Anil Surender 2027 0  ½  ½ 1 1 1 1 5

Semifinal #2

På grund av tidsbrist blev matchen förkortad till ett parti.

Spelare Elo
Hcp
#1
#2
#3 #4 #5 #6 #7 #8 Tot
Roger Nilsson 1858 0 1 1
Rune Hvalsöe 1935 0  0 0

Regler

Startavgift: Gratis
1:a pris: Vandringspokal
Skönhetspris: Ett skönhetspris för vackraste parti har donerats av Carl Hammarlund.
Betänketid: 40 drag på 90 minuter + 30 minuter för resten av partiet samt 30 sekunders tillägg per drag från drag 1
Eloregistrerad turnering: Nej
Turneringsform: Elo-seedad lottning i cupform (de två högst rankade spelarna kan ej mötas tidigare än i final). Varje rond innefattar en serie om åtta partier där den spelare som samlar flest poäng går vidare till nästa rond. Spelare som förlorar en match är utslagna ur turneringen.
Handikapp: För att göra matchspelet mer spännande för spelare av varierande spelstyrka kommer den lägre ratade spelaren att starta ronden med ½ poäng för varje 100 poängs Elo-skillnad. Aktuell rating vid start av varje rond används. Exempel: en 1800-spelare som möter en 2030-spelare börjar med 1-0 i matchställning; en 1800-spelare som möter en 1899-spelare börjar med 0-0 i matchställning. Teoretiskt reduceras den starkare spelarens övertag i matchen med ungefär 50% med detta handikappsystem.
Spelplats och tid: Då SK Mumien inte förfogar över spellokal, kommer spelarna själva att komma överens om spelplats och tid. Partierna ska företrädesvis spelas på ett riktigt bräde, och inte online. Digital schackklocka finns att låna från Anil. Spelarna har 12 veckor på sig att schemalägga och spela varje rond (8 partier). För schemaläggning av speltid rekommenderas gratistjänsten doodle.com
Särskiljning vid oavgjort: Vid ett oavgjort matchresultat, spelas ytterligare 2 partier. För dessa två partier ges spelarna ytterligare tre veckor. Skulle det fortfarande vara oavgjort, upprepas denna procedur.
Anmälan & frågor: Anmälan innan 20:e september, 2015. Turneringen startar den 21:e september.