Allsvensk premiär

Imorgon är det återigen dags för allsvenskt spel, tillika den första seriematchen sedan 1 mars 2020 då vi bortaslog Rödeby SK. Då hade vi ingen aning om att det skulle dröja 21 (!) månader till nästa match. Men till helgen drar serien igång med en dubbelmatch i vår hemmaborg. Säsongens målsättning är väldigt enkel – att hänga kvar i div I! Ingen lätt utmaning särskilt som vi behöver ha 3 lag efter oss i serien. Men vi brukar ju trivas med att slå ur underläge. Eftersom vi inleder med en dubbelmatch så kommer en inför-rapport som täcker bägge matcherna.

Inför: SK Mumien – Harplinge SS-Halmstad

Säsongen inleds mot Harplinge/Halmstad. Vi har mött deras andralag vid ett par tillfällen under vår div II-tid och bägge gångerna har vi lämnat Halland med knappa segrar. Normalt sett ska deras förstalag vara klara favoriter mot oss men det långa pandemiuppehållet har säkerligen satt alla normala tips ur spel. Jag förväntar mig dessutom att vårt lag klarat av det långa uppehållet bättre än de flesta av våra motståndare. Vår spelartrupp har ju satt i system att ha långa uppehåll mellan säsongerna även innan pandemin kickade in. Och därför ser jag goda chanser att vi ska knipa en pinne i en tuff premiärmatch.

Tips: 4-4

Inför: SK Mumien – Lunds ASK III

Om lördagens match innebär ett förstagångsmöte så är söndagens motståndare desto mer välbekanta. Vi har under flera år tampats mot LASK:s tredjelag i såväl div III som div II. Så det känns bara följdriktigt att vi nu ska ställlas mot dem även i div I. Det enda jag med säkerhet kan säga är att ratingtalen i matchen inte spelar någon som helst roll för utgången – det har historiken med all tydlighet visat! Vi brukar trivas med att slå ur underläge och jag misstänker att så blir fallet även denna gång. Gissar på en oerhört jämn match där något nyckelbord fäller avgörandet till vår fördel.

Tips: 4½-3½

Bägge matcherna startar kl 11.00 – väl mött!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.