Allsvenskan rond 2: Oxie SK/Malmö SS II – SK Mumien 1-7

I dagens match blev det en väntad seger för SK Mumien med 7-1 mot Oxie SK/Malmö SS II. Siffrorna blev något stora efter att några partier gått vår väg i de kritiska lägena.

Denna gång fick Anders ta sig an toppbordet och gjorde en stark insats som vit. Han fick snabbt bekvämt spel och lyckades manövrera till sig en bonde efter ett starkt mittspel. Efter det var det bara en tidsfråga innan vinsten kom.

På bord 2 valde jag att avsiktligt krångla till spelet. Det visade sig dock vara en oerhört dålig idé, speciellt sen jag två gånger missat avgörande mellandrag i mina varianträkningar. Som tur var hade min motståndare kraftig tidsnöd och missade både vinst- och remifortsättningar så till slut fick jag en (oförtjänt) etta.

Rune valde sin vana trogen att spela en gambit på bord 3. Han verkade dock inte få ut något speciellt från mittspelet trots skenbart aktiva pjäser. Men kanske fanns det någon starkare fortsättning på vägen? I partiet hamnade han istället två bönder under i ett dubbelt löparslutspel. Övriga laget bedömde detta som förlorat men Rune gjorde en fenomenal kämpainsats och kunde som sista spelare greja en halva – starkt jobbat!

På bord 4 mötte Jonas snabbspelande (verkar som vi har en sådan motståndare i varje match?) Mircea Tonoiu. Jonas byggde lugnt och enkelt upp en bra ställning och pressade ner motståndaren. Som så många gånger förr så dök också en kombination upp på vägen. Den ledde till en kvalitetsvinst och sedermera ett enkelt vunnet slutspel, och så var dagens första vinst hemma.

Roger fick som vit på bord 5 en öppning som han kände sig hemma i. Hans motståndare valde att chansa i mittspelet med att ge damen för torn och springare i tron att det gav bättre chanser att hålla ställningen. Roger valde istället en plan där han gav ett par bönder i utbyte mot att försöka vinna ytterligare en pjäs, vilket också gick hem.

På sjättebordet gjorde Johannes sin comeback efter många års frånvaro. Som svart i en drakliknande ställning stod han för en utmärkt mittspelsbehandling vilket inbringade en bonde. I ett läge såg han ut att stå lite knepigt med sina pjäser men det visade sig inte vara något problem, och slutspelet var sedan lätt vunnet.

På bord 7 gjorde Erik sin debut för Mumien. Tyvärr såg jag inte så mycket av partiet, men jag fick intrycket av att Eriks frejdiga angreppsförsök inte riktigt höll. Istället blev det ett slutspel med bonde under, där Erik stabilt grejade en halva.

Carl hade en annorlunda uppladdning på bord 8. Morgonen inleddes med att missa bussen och tvingas ta taxi till spellokalen. Men opåverkad av detta spelade han sin vanliga uppställning som svart och skapade tillräckligt med problem för att hans motståndare skulle gå fel.

Efter två ronder ligger vi tvåa i serien, 1 partipoäng efter Lunds ASK III som också har inlett med två segrar. Närmast väntar Limhamns SK V i vår hemmapremiär söndag 6 december.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.