Remiraden bruten

I gårdagens parti bröts remitrenden mellan Jonas och Anil, med en relativt enkel vinst för den sistnämnda. Spelarna följde första matchpartiet, med undantag för att vit spelade Sg5 istället för Sf4, och sedan fick vit in sin prepp med 11.e5 och 12.e6. Uppföljningen blev dock helt fel med 13.Sxe6?? som förlorar pjäs, och sedan hade svart inga problem att ta hem poängen. 13.Lxd4 hade varit klart bättre, med god kompensation för den offrade bonden och ett komplicerat parti, t.ex. 13…e5 14.Ld3 Sf8 15.Le3.

Därmed tog Anil över ledningen i matchserien, 2-1½. Men redan imorgon finns möjlighet till revansch för Jonas då det fjärde matchpartiet spelas. Partiet startar kl 11 och kan följas på livesändningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.