Inför: Helsingborgs ASK II – SK Mumien

Efter vad som känns som ett oerhört långt sommaruppehåll är det äntligen dags för Allsvenskan 2023/24 att kicka igång.

Efter en fjolårssäsong där det mesta gick emot oss lyckades vi ta oss samman i sista omgången och hänga kvar efter en storseger mot Lunds SK. Till årets säsong har vi betydligt högre målsättningar, visserligen är En Passant som kommer från div I storfavoriter men efter dem ser det rätt så öppet ut.

Det har skett en del förändringar i spelartruppen. Några trotjänare har valt att ta ett litet uppehåll men vi hoppas få se dem vid brädet snart igen. I gengäld har vi både fått något nyförvärv samt någon comeback så totalt sett har vi ungefär samma slagstyrka som ifjol.

I morgondagens premiär ställs vi mot fjolårstrean Helsingborgs ASK II på bortaplan. Historiskt sett har vi flera gånger gett dem ett onödigt försprång genom att inte kunna mobilisera fullt lag. Denna gång startar vi åtminstone med 8 man och då brukar det kunna bli jämna tillställningar. Jag sticker ut hakan och vågar tro att vi har återvänt till pre-pandemitillståndet när vi brukar gå avgå med segern i de jämna matcherna.

Tips: 3½-4½

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.