Nya framgångar i Danmark

Efter den senaste tidens framgångar hade jag spänt bågen ytterligare och ställde upp i Køge Lang Weekend. Spelschemat var hårdast tänkbara, 9 partier på 5 dagar, och eftersom deltagarna var indelade i 10-mannagrupper efter rating borgade det för jämna partier hela vägen. Till skillnad från tidigare turneringar var jag denna gång bland de högre rankade och kunde inte längre slå ur underläge, också en annorlunda erfarenhet.

Efter en kanonstart med 2/2 var resten av turneringen lite upp och ner. Mestadels bra spel, men visade också upp en oförmåga att vinna några partier där jag stod överlägset. Lägg därtill en eländig svartinsats med 1…g6 vilket ledde till att det draget pensionerades i resten av turneringen. Och med facit i hand kan det visa sig vara årets bästa beslut! Resten av svartpartierna gick mycket bättre trots att jag i ett par fall fick tänka själv från drag 3.

Slutligen landade jag på 6/9 efter en skön angreppsseger i sista partiet. Mot slutsegraren var det inte mycket att göra, han distanserade mig med 1½ poäng. Men tack vare att några resultat gick min väg i slutronden kom jag på en delad andraplats. Fick även med mig några Elopoäng på väg hem till Sverige, vilket innebär att jag för första gången klättrar över 2100 på nästa ratinglista!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.