Dubbelmatch 9-10 april

Till helgen är det återigen dags för dubbla hemmamatcher. Och nu börjar det bli sista chansen om vi vill stanna kvar i div I nästa säsong. Till skillnad från tidigare år så krävs det att vi har 3 lag efter oss. Och i praktiken innebär det att allt annat än 4 poäng till helgen ger oss ett riktigt svårt utgångsläge. Men samtidigt som vår form går uppåt börjar också motståndet bli mänskligare, så det finns fortfarande en realistisk chans att vi ska greja det. Något som också avspeglas i mina tips nedan. Som vanligt när vi spelar dubbelmatcher så kommer en inför-rapport som täcker bägge matcherna.

Inför: SK Mumien – Oves SK

Helgen inleds med ett lördagsderby mot Oves SK där bägge lagen kämpar i de nedre regionerna av tabellen. Lite förvånande i Oves fall eftersom de normalt har ett lag som bör kunna hålla sig i div I utan problem. Men det gör denna match extra laddad. Traditionellt sett har derbyna haft ett kraftigt ratingövertag för Oves men där vi överpresterat och oftast grejat 4-4. Jag tror inte detta blir något undantag utan tror t.o.m. att vår stigande form ger oss ett extra plus som omsätts i både våra första matchpoäng och säsongens första matchseger.

Tips: 4½-3½

Inför: SK Mumien – Helsingborgs ASK II

Söndagens match mot HASK II kan vara direkt avgörande för vilket lag som åker ur denna helg. Förhoppningsvis är det vi och inte helsingborgarna som drar det längsta strået. På pappret borde det bli en jämn historia och ett inte alltför vågat tips är att matchen avgörs i tidsnöden på ett par mittenbord. Men denna gång räknar jag med att allt svänger över i vår favör så vi kan se fram emot några avgörande matcher i maj månad.

Tips: 5-3

Bägge matcherna startar kl 11.00 – väl mött!

Vi har dessutom dubbla matcher i lokalen bägge dagarna. På lördagen spelas Elitseriederbyt mellan Limhamns SK och Lunds ASK hos oss, och på söndagen är det Oves SK – Växjö SK II från vår egen serie.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.