Allsvenskan rond 3: SK Mumien – Malmö AS 2-6

Som väntat blev det en övermäktig uppgift när Malmö AS stod för motståndet. Trots ett något svagare bortalag än väntat så hade vi varken form eller flyt på vår sida och det blev ett klart nederlag.

På toppbordet spelade Anders ett intressant Najdorf-parti mot en ny bekantskap i bortalaget. Trots initiala problem kändes det som att det fanns vissa motspelsmöjligheter. Men vits spel såg imponerande ut och Malmöspelaren tog säkert hand om hela poängen.

Dagens höjdpunkt från vår sida var Håkans spel på bord 2. Han lyckades vinna en pjäs strax efter öppningen med lite taktiska förvecklingar och förde säkert hem slutspelet. Återigen ett imponerande parti av Håkan som visar att han på allvar är tillbaka över 2000.

Mitt eget parti på bord 3 var av den typen som snabbt bör glömmas! Jag kom (som vanligt) sämre ur öppningen. Trodde jag hade räddat mig i en låst ställning där jag kunde ha koll på vits genombrottsmöjligheter. Men dessvärre hittade min motståndare ett pjäsoffer som inkasserade fyra bönder och där flera av mina pjäser stod helt offside. Resten av partiet blev en plågsam historia som tack och lov avslutades snabbt. Som sagt var – ett parti att snabbt glömma!

På bord 4 blåste Roger på med allt han hade. Det började med ett bondeoffer och sedan följdes det upp med pjäs senare. Dessvärre såg det lite spekulativt ut och motståndaren lyckades också freda sig och föra hem poängen.

Johannes lyckades med sin föresats att undvika Holländskt. Istället blev det en drakliknande uppställning där motståndaren hela tiden stod något bättre. Men det såg aldrig ut att vara några större problem och partiet slutade därför ganska logiskt med remi.

På bord 6 såg Calle ut att få problem ur öppningen och valde att ge en bonde för motspel. Motståndaren såg ut att ha kontroll över hela spelplanen men Calle kämpade bra och lyckades hela tiden hålla liv i partiet. Malmöspelaren såg märkbart frustrerad ut när han insåg att partiet inte var så lättvunnet och för varje avveckling såg vår spelare ut att komma närmare remin. I kommentatorsrummet kände vi oss säkra på remin när man bytte ner till ett likfärgat löparslutspel och det blev mycket riktigt resultatet i matchens sista parti.

Vit eller svart verkar inte spela någon roll för Erik – det blir alltid kreativa och intressanta ställningar. Och dagens parti på bord 7 var inget undantag. Inledningsvis såg det dock väldigt problematiskt ut, framför allt på brädet men även på klockan. Några skarpa drag senare verkade det, trots kvalitet ned, finnas visst motspel på brädet men så dags hade tiden gått ut och det var bara att sträcka fram handen.

Anton har haft en otacksam uppgift att hela tiden ta sig an spelare med 2-300. Men han har kämpat bra och det har krävts bra spel från hans motståndare innan de lyckats vinna. Dagens parti följde dessvärre detta mönster. Öppning och mittspel såg rätt så jämnt ut men när bägge spelarna började bli pressade av tiden flög det en bonde för Anton. Trots en något krokig vinstföring av bortaspelaren såg det inte ut som Anton fick några räddningschanser utan tvingades ge upp när han ställdes inför ytterligare bondeförluster.

Sammanfattningsvis blev detta tyvärr en klar bortaseger. Ljusglimten är att vi mött lagen som ligger på plats 2-4 i tabellen och därför har vi fortfarande chansen att hänga kvar med några egna goda resultat. Men närmast väntar klara seriefavoriten Helsingborgs ASK på bortaplan och en poäng där vore en jättesensation. Förhoppningsvis laddar vi om under jul- och nyårshelgen och kommer stärkta till vårens avgörande matcher!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.