Inför: Lunds ASK III – SK Mumien

Efter ett juluppehåll där vi toppat serien är det nu dags för 2016 års första match. Och det börjar direkt med en toppmatch – seriefinal borta mot Lunds ASK III.

Lundalaget spelade i div IV förra säsongen och är därför, precis som oss, nykomlingar i div III. Trots detta, eller kanske tack vare god uppslutning i sina lag rent generellt, har de haft ett av seriens starkaste lag med ett ratingsnitt som pendlat mellan 1797 och 1863. Detta kan jämföras med Mumiens 1736-1818. Till denna match tror vi dessutom att LASK mobiliserar trupperna och förstärker laget ytterligare vilket stärker deras favoritstatus, åtminstone på pappret.

I Mumien passade några av spelarna på att spela Malmö Open med blandade resultat. Men det gav åtminstone välbehövliga partier vilket kommer att spela roll inför seriens avslutande ronder. De flesta av medlemmarna har dessutom uppåtgående trender i sina resultat så därför vågar vi tro på en knapp seger i säsongens (hittills) viktigaste match. Men det kommer att bli oerhört jämnt och varje bord kan bli helt avgörande!

Tips: 3½-4½

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.