Anil till final

Gårdagens sjätte matchparti slutade med seger för Anil, som därmed skaffade sig en ointaglig ledning med 5-1½ och är klar för final.

Efter två Benkö-partier valde Jonas att försvara sig med Semislaviskt i detta parti. Vit fick  bekvämt spel efter öppningen men missade flera bra fortsättningar vilket gav svart motspel. Efter en tvivelaktig kombination (24.Lxa6) från vits sida kunde svart t.o.m. tagit över partiet. Istället tog det slut ett par drag senare efter en grov bortsättning från svarts sida.

I den andra semifinalen leder Roger över Rune med 1-0.

En tanke kring ”Anil till final

  1. Grattis till finalplatsen, Anil, och lycka till! Du spelade bra i samtliga partier och trots mina gedigna preppar (utom i sista partiet), hade du djupare öppningsanalyser, i synnerhet i Benko-varianterna. Så pass att jag kände att jag inte kunde upprepa den öppningen i parti 6, där jag var tvungen att spela på vinst. 5.f3-varianten i Benko-gambit med 6.- e6 känns inte som en variant där svart kan spela på vinst.

    Nu var det ju i och för sig inte öppningen som fällde avgörandet i partierna, men det är ändå den aspekten av matchspel som jag tycker är mest fascinerande. Det var kul och lärorikt att gå på djupet i teorin, både i Benko och i moderna försvaret.

    Nu ska jag börja preppa inför nästa års upplaga av den här turneringen, samt införskaffa ett vandringspris!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.