Turneringsrapport: K41 Weekend II

Fem mumier korsade Öresund under fredagen, lördagen och söndagen för att spela Valby-klubben K41:s weekend-turnering. 27 dugliga danskar stod för motståndet, och deltagarna var uppdelade i grupper om sex, inom vilka alla mötte alla.

Den nye mumien Rune Hvalsöe gjorde en utomordentlig insats och gick förlustfri genom turneringen – och gled upp i ensamt majestät som gruppsegrare i Mester 2-klassen på 3½/5. En härlig seger för Rune och SK Mumien! Runes seger försäkrades inte förrän lagkamraten Anders Sandström genom ett briljant angreppsparti i sista ronden detroniserade Runes utmanare till gruppsegern. Anders ser efter denna insats fram emot den utlovade ölen från Rune! Anders slutade på 2½/5, efter bra spel och fina angrepp.

Förstemumien Anil Surender spelade i högsta gruppen, Mester 1, och gjorde en gedigen insats med 1½/4 (plus frirond) mot betydligt starkare motstånd. Den solida remin med mersmak mot turneringens starkaste spelare var det enda resultatet som förhindrade Adan Bermudez (2365) från att ta 5/5 poäng. Imponerande!

Carl Hammarlund spelade sin första turnering på mer än femton år, och kom snabbt tillbaka i gammal god form. 2½/5 mot ett genomsnittsmotstånd på 1741 lovar gott framöver. Och om Carl bara inte hade ätit det där förrädiska 20-packet Chicken McNuggets på fredagskvällen så kan man bara ana vilket resultat som vore möjligt!

Undertecknad (Jonas Martinsson) inledde med tre nesliga förluster, för att på söndagen avsluta med två vinster. En viss upprättelse, och de fem remilösa offerrika angreppspartierna var intressanta och spännande, vilket är minst lika viktigt som ett bra resultat.

Danmarks-sejouren var en trevlig aktivitet som samtliga mumier ser fram emot att göra om. Turneringsresultatet blev till slut finfint, med Runes seger och genomgående bra spel. Fyra av fem mumier hade dessutom positiv prestationsrating, vilket lovar gott inför det stundande Allsvenska seriespelet som drar igång om ett par veckor!

En tanke kring ”Turneringsrapport: K41 Weekend II

  1. Carl kommer ju dessutom att få ett elotal nästa gång efter som han nu mötte 5 elospelare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.