Inför: Helsingborgs SA II – SK Mumien

Efter ett längre uppehåll är det nu dags för seriefinal borta mot Helsingborg. Men faktum är att söndagens match mycket väl kan sluta med en tredje part som vinnare eftersom även Hisings-Alliansen är inblandade i toppstriden. Raffinerat värre!

Vi mötte ju Helsingborg ifjol, och fick vidkännas en 7-1-förlust när vi endast kunde ställa upp med 5 man. Det var bara en stark insats av Calle H som gjorde att vi undvek en total förnedring. Men till morgondagens match blir det nog inte tal om sådana siffror.

Tack vare några förstärkningar i både första- och andralaget ser Helsingborg II ruskigt starka ut i år. Och precis som oss har de gynnats sportsligt av att flytta över till den svagare Göteborgs/Hallands-serien. Enda plumpen för dem var en oväntad förlust mot Hisings-Alliansen trots ett kraftigt ratingövertag på nästan samtliga bord.

För vår del skakade vi av oss besvikelsen mot Varberg med en klar seger mot Falkenberg. Men det var för 5 veckor sedan och efter den matchen har väldigt få av oss spelat något. Formen kan därför lugnt beskrivas som okänd, men det brukar inte vara någon nackdel för vårt lag.

Morgondagens match lär bli stenhård med svag fördel för Helsingborg ratingmässigt. Men i sådana jämna matcher brukar vår laganda fälla avgörandet och jag tror det händer imorgon igen. Vi åkte ifrån Göteborg med två knappa segrar och det känns rimligt att lämna Helsingborg med liknande siffror. Vem som blir matchvinnare vågar jag däremot inte spekulera i…

Tips: 3½-4½

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.