Inför: Oves SK – SK Mumien

Imorgon blir det för första gången en lördagsmatch i Allsvenskan när vi möter Oves SK på bortaplan. Varför lördag? Jo, Oves hyr normalt in sig hos LASK och de har helt enkelt för många hemmamatcher denna rond. Ska bli intressant att se om denna ändring av rutinerna ställer till det för oss eller gynnar oss?!

Jag har flera gånger utnämnt Oves till klara favoriter i årets serie. Ifjol missade de uppflyttning med en halv partipoäng (!) efter att bl.a. ha spelat oavgjort mot oss. I år har det dock gått knackigt och man har redan tappat två matchpoäng, vilket gör att man ligger på samma poäng som både LASK III och Knislinge i toppen. Normalt ska Oves ha det starkare laget, men nu finns det inte utrymme för fler poängtapp.

För vår del ligger vi en matchpoäng efter ledartrion men det känns långsökt att vi ska kunna gå om alla tre lagen. Matchen mot Oves gäller närmast att ta oss upp på topp 3 och samtidigt sätta lite käppar i hjulet för våra motståndare. Men med tanke på deras utsatta läge lär det bli ett starkt och heltaggat Oves-lag som vi ställs mot. Därför lägger jag denna gång mitt tips på den mer negativa sidan och tror vi får åka hem med en hedersam förlust.

Tips: 5-3

1 tanke kring ”Inför: Oves SK – SK Mumien

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.