Inför: Kristineberg SK – SK Mumien

Imorgon är det dags för säsongspremiär i Allsvenskan med en bortamatch mot Kristineberg SK. Motståndarnamnet låter kanske inte bekant, men faktum är att klubben tidigare hette Oxie SK och var en av våra huvudkonkurrenter när vi vann div III säsongen 2015-16. Den inbördes matchen slutade med en 5½-2½ seger för oss trots att vi var något lägre rankade.

Genom några nyförvärv från Bosna Krajina/Mladost, som lade ner sitt allsvenska lag, kunde Kristineberg ta steget upp från div III i stor stil ifjol. Man vann samliga 7 matcher och tog 44,5 av 56 möjliga partipoäng. Trots någon enstaka spelarförlust ser man starka ut i år och lär aspirera på en plats strax efter den solklara seriefavoriten Oves SK.

För Mumiens del har flera spelare redan startat upp säsongen med några långpartier, bl.a. i Mumien Open. Det gör att ringrostigheten inte bör vara lika stor som tidigare år. Truppen har dessutom breddats med ett nytillskott, Anders Jürisoo, vilket tillför ytterligare konkurrens om de åtta startplatserna. Sammantaget ser det bra ut inför seriestarten och trots hemmalagets troliga favoritskap (åtminstone på pappret) tror jag på en knapp seger för vårt lag.

Tips: 3½-4½

En reaktion på ”Inför: Kristineberg SK – SK Mumien

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.