Turneringar i sommar

Just nu pågår SM-tävlingarna i Stockholm och dessvärre finns SK Mumien inte representerade, bortsett från undertecknad som är domare. Men under resten av sommaren finns det fler tävlingar på närmare håll, och då hittar vi även våra medlemmar i deltagarlistan.

22 juli startar Nordens största öppna tävling, Xtracon Chess Open (fd Politiken Cup) på andra sidan sundet. Startfältet innehåller över 400 (!) deltagare och vår toppspelare Håkan är rankad som nr 142.

4-6 augusti spelas tredje upplagan av Cellavision Chess Cup på Elite Hotel Ideon i Lund. Där är Anders och Johannes rankade som nr 123 och nr 127 bland de 185 deltagarna.

Sista söndagen i augusti spelas som vanligt Frans G Bengtssons minnesturnering. Än så länge innehåller deltagarlistan bara 6 namn men det kommer säkert att fyllas på efterhand.

1-3 september är det dags för andra upplagan av Kristianstad Chess Cup, en relativt ny bekantskap på turneringsscenen. Anders var med redan ifjol och finns på startlistan även i år. Just nu är han rankad 5:a bland de 11 deltagarna.

Slutligen (även om det är till att ta i att kalla det för sommarturnering) spelas Mumien Open i månadsskiftet september-oktober. Det har redan droppat in några anmälningar utanför klubben och vi räknar med ännu fler när säsongen drar igång i september.

En tanke kring ”Turneringar i sommar

  1. Kan rekommendera en trevlig liten tävling i Barcelona som jag ska vara med i.

    Den går 18–27 augusti. Sa jag att jag skulle vara med i den? Nähä, men då så!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.