Halvtid i Barcelona

Efter 5 ronder står Anders på 2 poäng i Barcelona. Men med tanke på det tuffa motståndet är det klart över förväntan, vilket syns på prestationsratingen 2090 och +15 i Elo. Förhoppningsvis kan han hålla i både spel och poäng under andra halvan och ta ytterligare ett steg mot 2000. I dagens sjätte rond väntar en spanjor på 2082, en klart överkomlig uppgift med tanke på Anders resultat hittills.

7 tankar kring ”Halvtid i Barcelona

 1. Ronda 6 idag. Svart i Morragambit, alltid ett vågspel taktiskt men jag lyckades faktiskt hålla nere det värsta sprattlet och kom in i ett något sämre slutspel. Min fi med ett Elo på 2082 undvek ett olikfärgat löparslutspel md merbonde – klar tablas tyckte han när vi pratade efteråt. Det höll på att kosta honom skägget och halva brevlådan – ah, dom flesta är inte bra både på siciliansk turbotaktik och slutspel – så jag lyckades spela ut honom och vi landade i ett tornslutspel med merbonde för mej. Missade nog vinsten där – dåligt ur och hett som i – ja, ni vet ju var – gjorde det inte lättare att sätta tunga pjäser rätt. Så han slank till remi den fan. Men 2,5/6 med alla motståndare klart högre rejtade är ju faktiskt helt okej. Och kul har jag, på och utanför brädet. Tablas betyder förresten remi på castellano och inte nåt man ringer och bokar när man vill sitta och äta. Träna på – serien ni vet!

 2. Och ny remis på torsdagskvällen, pressade gubben så han blev synbart orolig och när han slingrat sig loss någorlunda bjöd han remi. Helt okej resultat som svart mot en så pass mycket högre på rankingen ( skillnad 123 Elo-poäng). Klar rätt tidigt – så fick jag vila nästan en halv kväll och inte lira ända in i väggen vartenda förbannat parti. Det här är en lång & tuff turnering, tio ronder med full betänketid (40 drag/90 min + 30 min + 30 sek/drag hela vägen.) Så pu de ijenn imorrn. Vamos! (Träna era mumier!)

 3. Det blev förlust i kväll som svart en Grand Prix-sicilianare. Långt tuff försvarfajt för mej, men hans angrepp slog igenom runt drag 25 och sen var det att sopa upp resterna av en illa tilltygad mumie – visualisera detta – under resten av partiet fram till tidskontroll vid 40 drag som båda nådde med dåliga klockor. Bra attackspel av vit, får nog ta och sätta mej och begripa riskerna lite bättre hemma i pyramiden. Det kallas att ”träna” – gör det era mumier! I morgon, lördag, tar jag ett break i rond nio; ska sysslar med lite arbete i den schackjournalistiska diciplinen. Plus se den säkert heldramatiska näst sist ronden från bästa läktarplats. Å så pu de ijenn på söndag förmiddag i sista ronden!

  1. Verkar som spanjorerna anfaller din Najdorf utan respekten du får på hemmaplan – så oförskämt! Vila upp dig på din ”lediga” dag och så hoppas vi på en finfin avslutning på söndag. Och stort tack för de färgstarka rapporterna.

   1. Tack för vänliga ord, käre Farao. Men med all respekt: Har faktiskt bara haft en Najdorf och den vann jag. I övrigt som svart en Morra – remis, en Grand Prix-sic – förlust och ett skumt Engelskt – vinst. Detta mot ett Elosnitt på 2095. Som vit tre torsk och en remis , men där har motståndet varit Elo 2170 i snitt. Slutsats: Spanjorerna vågar inte ens ge sig in i Najdorf mot denne mumie. Dom måste ju vara felinformerade! Eller så har dom inga cojones. Och förhoppningsvis heller ingen Google Translate! Pu de ijenn i morrn. Vamos!

    1. Dags att avsluta, sitter och väntar på ett särspel mellan fem. Har själv gått i mål med en paus & en snabb remi i de två sista ronderna. Kan då summera: v=2, r=3, f=4, bye=1. Och prestationsrating 2019. Det gav +11 på eloratingen. Lite stolt över detta och har haft väldigt kul – vid brädet och uti denna sköna stad. Så hasta luego och tack från Barcelona. 😎

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.