Inför: SK Mumien – Ystads SS

Imorgon spelas säsongens sista hemmamatch då Ystads SS kommer på besök. Sydkustlaget har haft en besvärlig säsong och endast tagit en matchpoäng. Men trots detta finns det goda chanser att undvika nedflyttning då man i sista ronden möter jumbolaget Limhamn IV. Det hela lutar åt en partipoängsaffär mot Harplinge-Halmstad II i kampen om att stanna kvar i div II, och där är det fördel Ystad. Men oavsett utgång har säsongen säkert varit en missräkning för Ystad som faktiskt mönstrat ett högre Elosnitt än Mumien i de flesta ronder!

För vår del har vi fått lite häng på andraplatsen, särskilt som Oves möter suveräna ledarlaget En Passant på söndag. Men en dålig avslutning kan lika gärna innebära en femteplats, så pass jämnt är det i serien. Trots Ystads något högre ratingsnitt ser Mumiens form klart bättre ut och därför finns det goda förhoppningar att vi ska inkassera ytterligare två matchpoäng.

Tips: 4½-3½

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.