Allsvenskan rond 3: SK Mumien – Oves SK 4-4

Matchen mot Oves SK slutade oavgjort, något som jag såg som överraskande på förhand. Men det var faktiskt ett rättvist resultat, såväl rating- som spelmässigt. Bägge lagen var försvagade på förhand, Oves saknade sina normala toppspelare medan vi fick avvara Håkan som tvingades kasta in handduken pga sjukdom. Det gjorde att jag fick hoppa in på toppbordet, en uppgift som visade sig vara alltför svår.

Men för att ta det i kronologisk ordning så tog vi ledningen med 1-0 när Carls motståndare, Karl, aldrig dök upp. Lite snopet för vår Calle som därför fick ägna dagen åt att följa övriga partier och spekulera i matchutgångar.

Erik ökade på vår ledning till 2-0 efter ett suveränt angreppsparti på bord 8. En bra revansch efter en mindre lyckad insats sist och detta var mer av den ”gamla” Erik!

Tyvärr lyckades jag återigen inget vidare med min spelöppningsbehandling och efter lite oförsiktigt manöverande blev min dam fångad efter knappt 20 drag. Jag spelade på ett tag till men det var aldrig någon tvekan om var poängen skulle gå.

Ungefär samtidigt som jag förlorade fick också en halvkrasslig Anders ge upp. Från vad som såg ut att vara en bekväm och solid mittspelsställning lyckades motståndaren komma igång med sina bönder och Anders ställning kollapsade oväntat snabbt. Kvitterat till 2-2 alltså.

På bord 6 fick Johannes tidigt en kanonställning när motståndaren valde lite konstiga manövrar. Vet inte om angreppet ska beskrivas som spel mot ett mål eller som ett självspelande piano, men det var åtminstone klockrent spelat av Johannes och ny mumieledning!

Roger lyckades med konststycket att som vit få en dålig Grünfeldställning, dvs tappat centrum men utan den sedvanliga kompensationen. Han försvarade sig dock segt och när motståndaren missade ett par vinstdrag, som först upptäcktes vid efteranalysen, kunde Roger avveckla till ett remislutspel.

Jonas kom lite trångt i en Caro-Kann men när motståndaren inte spelade de bästa, eller mest naturliga dragen, kunde han avveckla till ett slutspel med springare mot löpare. Där fanns nog vissa möjligheter att spela på vinst för Jonas med springaren. Men efter några bondeavbyten fanns det inte mycket kvar att spela på och spelarna tog remi.

Sist ut var Rune som tidigt kom väldigt trångt i en Benkögambit. Han försvarade sig tappert men motståndaren släppte aldrig på pressen och till slut kunde inte Rune hålla ihop sin ställning utan tillät motståndaren att offra damen för att sätta matt.

Ytterligare en inspelad poäng och vi har nu 3 poäng ner till lagen under strecket, Ystad och Limhamn IV. Efter höstens insatser känns det inte som vi bör bli inblandade i någon bottenstrid men det gäller att vi fortsätter på samma sätt under vårens matcher. Nästa match blir återigen på hemmaplan, 15 januari kommer Limhamns SK IV på besök.

Slutligen ett par ord om livesändningen. Nu klarade sig sändningen i ca 2 timmar innan den brakade samman, ett klart fall framåt jämfört med 15 minuter som det var sist. Förhoppningsvis kan även den få ett lyft under 2017!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.