Allsvenskan rond 4: Lunds ASK III – SK Mumien 3½-4½

I dagens seriefinal drog SK Mumien det längsta strået och vann med minsta möjliga marginal mot Lunds ASK III. Slutsiffrorna 4½-3½ var kanske inte helt rättvisa, men sådant spelar mindre roll i kampen om seriesegern!

Som hemsidan misstänkte kom LASK med ett något starkare lag än i tidigare ronder. Ratingsnittet var 60 poäng i hemmalagets fördel men det kändes som varje parti kunde gå hur som helst.

Dessvärre fick vi en dålig start. Roger var tidigt förlorad som svart i en kungsindier (Sämisch-varianten) och Anders var också två bönder under med ytterst tveksam kompensation. Dessutom såg Johannes ut att ha problem mot en ivrigt angripande Sigurd Madison – föga förvånande var detta matchens mest kaotiska parti! I övrigt såg det rätt jämnt ut, med undantag för Håkans parti där han tidigt fick greppet som svart i en Sveshnikov-sicilianare sedan vit gjort några tveksamma manövrar.

Efter ca 3 timmars spel började resultaten trilla in. Först klar var Jonas som tog en stabil remi som vit mot ex-mumien Per-Erik Franzén, säkerligen skönt för Jonas efter senaste tidens dåliga form. Därefter blev det väntade förluster för Anders och Roger. Mot slutet såg det ut som Anders fick vissa sprattelchanser men den förhoppningen dog snabbt ut. Däremot hade Johannes vänt sin ställning och vunnit motståndarens dam och kunde plocka hem en vinst, tredje raka segern för Johannes som visar storform. Även Håkan vann efter att ha dominerat hela partiet och avslutat med ett brutalt kungsangrepp.

Carl kom via sin Moderna uppställning in i något som mest liknade slutet Sicilianskt. Med damen på villovägar såg det ytterst farligt ut. Motståndaren missade dock en trolig vinstfortsättning och Carl skyndade sig att avveckla material i ömsesidig tidsnöd och därefter enades spelarna om remi. Ställningen var nu 3-3 med Erik och undertecknad kvar efter tidskontrollen.

Erik var utsatt för hård press i sitt parti men försvarade sig bra och kom pjäs upp i slutspelet som han förde hem med säker hand. I mitt parti hade jag ett bra slutspel och försökte hålla det vid liv tills Erik hade inkasserat sin seger. Kort därefter kunde jag forcera fram en dragupprepning och säkra matchsegern. Under efteranalysen visade det sig att slutställningen troligtvis var vunnen för mig. Nåja, det känns som det kvittar en sån här dag!

En utomordentligt stark insats från laget. Nu gäller det att inte slappna av under återstående ronder utan att fortsätta marschen mot serieseger!

3 tankar kring ”Allsvenskan rond 4: Lunds ASK III – SK Mumien 3½-4½

  1. Vi slogs så det rök om gasbindorna. Farao Anil och hans soldater är inte att leka med i det läget. Pyramidalt bra jobbat av alla. Välpreparerade mumier uppenbarligen. So be proud!

  2. Tack för rapporten, Anil! Det var en härlig vinst och så kul att vi ligger ensam i topp nu! Bra kämpat av alla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.