Nils och Badger-gambiten

Senaste numret av Tidskrift för Schack innehåller en intervju av Nils Grandelius, gjord av vår egen Anders Sandström – läs gärna den!

Anders nämner att Nils representerat SK Mumien tidigare i sin karriär. Det var som ett komplement till hans dåvarande huvudklubb, SK Bara Bönder, för att kunna spela i Allskånskan. Nils facit för oss var 6½/11 under åren 2005-2007.

Det mest minnesvärda partiet var när han vevade ut den s.k. Badger-gambiten, en uppfinning av Mumiens Carl Martin Sikström och Peter Lauritzson. Premiärpartiet blev dock ingen succé, remi mot en spelare rankad 500 poäng lägre.

3 tankar kring ”Nils och Badger-gambiten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.